Adam Beyer

 

Η μουσική του Adam Beyer είναι συνώνυμη με όλα αυτά που είναι συναρπαστικά για την techno. Έχοντας προκύψει ως ηνηγετική φυσιογνωμία της εξαιρετικά παραγωγικής σουηδικής techno σκηνής, ο Beyer επικεντρώθηκε επιμελλώς στην τέχνη του για να επιβεβαιώσει τη θέση του ως ένας παγκοσμίως αναγνωρισμένος DJ και παραγωγός ο οποίος πρωταγωνιστεί στα καλύτερα clubs και festivals σε όλο τον κόσμο. Ωστόσο, η ζωή του στη μουσική ξεκίνησε για τον Beyer από την βάση του, αξιοποιώντας στο έπακρο την άνθηση της techno σκηνής της Στοκχόλμης και εργάζονταν σε γνωστό πολυκατάστημα της πόλης το Planet Rhythm records. Εδώ ήταν που ο Adam ‘συμμάχησε’ με την τριανδρία των Cari Lekebusch, Joel Mull και Jesper Dahlback, μοιραζόμενοι ένα πάθος για δυναμικό και πολύπλευρο techno το οποίο αναπόφευκτα οδήγησε σε πειραματικές παραγωγές και μουσικής εξερεύνησης, η οποία έχει διατηρηθεί μέχρι σήμερα.


Αρχίζοντας με το ντεμπούτο αλμουμ του Drumcode 1 που κυκλοφόρησε στην δισκογραφική Planet Rhythm, ακολούθησαν παραγωγές του για τις Plus 8, NovaMute, Cocoon και Soma, remixes για τους Underworld ‘Push Upstairs’, για τον Morgan το ‘Flowerchild’ και για τον Matthew Jonson το ‘Marionette’ και έναν πλούτο υλικού στις δικές του δισκογραφικές Drumcode, Truesoul και MadEye. Κάτι σαν από μια έμμονη, όταν πρόκειται για τη δημιουργία δικών του παραγωγών, και το κλειδί για την κατανόηση της studio μεθόδου του Σουηδού μπορούν να αναχθούν πίσω στην εύπλαστη ηλικία του.Ο Adam Beyer μπήκε από πολύ νωρίς στον κόσμο της μουσικής αφού από μικρός έπαιζε μανιωδώς drums. Αυτό το πάθος του πέρασε αργότερα και στα decks αφού άρχισε να αγοράζει δίσκους και να πειραματίζεται σε πολλά είδη μουσικής, hip-hop, hip house, acid house και acid techno σε τοπικά parties και clubs. O Adam σύντομα έμαθε να διαχειρίζεται τα sets του με περισσότερο προσοχή και αφοσίωση κάτι που αργότερα μετατράπηκε σε ταλέντο και σήμερα το στοιχείο που τον ξεχωρίζει από όλους τους άλλους.


Την ανάπτυξη ενός δικού του ήχου μπορεί να αναγνωρίσει κανείς μέσα από την ωριμότητα των τριών δισκογραφικών του Beyer που βρίσκονται πάντα στο επίκεντρο της λειτουργίας του. Εδραιωμένη το 1996, η Drumcode ήταν και εξακολουθεί να είναι προορισμένη για έναν πολύ σαφή μουσικό όραμα. Ειλικρινής, προοδευτική και λειτουργική, η δισκογραφική έχει παραμείνει σε μια πραγματική πορεία από την αρχή, παρέχοντας ένα καταφύγιο για καλλιτέχνες, όπως ο Cari Lekebusch, Pär Grindvik, Jesper Dählback και Joel Mull, δημιουργώντας παράλληλα μια πλατφόρμα για τους ηγέτες του νέου κύματος της techno όπως των Paul Ritch, Joseph Capriati και Alan Fitzpatrick. Η Truesoul ωθεί τα μουσικά όρια με προοδευτικούς καλλιτέχνες όπως οι Heiko Laux, Steve Rachmad, Dustin Zahn και Nihad Tule ενώ η Mad Eye αποτελείται από πιο προσωπικές και εφευρετικές παραγωγές του Beyer.Η προοδευτική προσέγγιση του Beyer για την τέχνη του περνά στη ζωντανή σκηνή. Είναι ένας φυσικός και τελειοποιημένος DJ ικανός να παίζει με όλο το φάσμα του ύφους του, και τα sets του να χαρακτηρίζονται από μια μαγευτική ρευστότητα που ενισχύει τη δύναμη και τον αντίκτυπο της μουσικής που παίζει, όπως φαίνεται μέσα από τις mixed συλλογές του για το Fabric, Music Man και Timewarp. Ο Beyer προτιμά να μοιράζεται τα φώτα της δημοσιότητας με τους καλλιτέχνες που υποστηρίζει μέσα από τις δισκογραφικές του. Πουθενά δεν είναι αυτή η στάση πιο εμφανής από την επέκταση του δικτύου της Drumcode μέσα από parties που είναι τώρα συνεχή ροή σε όλη τη Βόρεια Αμερική, Ευρώπη, Ασία, Αυστραλία και Νότια Αμερική.


Οι ικανότητες του Beyer ως παραγωγός ήταν πλέον αναμφισβήτες και σύντομα κατάφερε να προσελκύσει το ενδιαφέρον DJs και παραγωγών παγκόσμιας κλάσης καθώς και να αυξηθεί και ο αριθμός των bookings από clubs σε όλο τον κόσμο.


 

 
 
Home About clubber.gr Contact News Events Photos Videos