Πέθανε ο νονός της house μουσικής, Frankie Knuckles

 
01.04.2014

Επιβεβαιώθηκε σήμερα η είδηση του θανάτου του μουσικού παραγωγού και DJ Frankie Knuckles. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, αιτία του θανάτου ήταν επιπλοκές στην υγεία του από  χρόνια ασθένεια από την οποία έπασχε.

Η είδηση συγκλόνισε συνεργάτες, φίλους αλλά και όσους clubbers αγάπησαν τον Frankie Knuckles μέσα από τις μουσικές του. Τίποτα δεν προμήνυε το πρώορο τέλος του, καθώς το Σάββατο εμφανίστηκε στο Ministry of Sound - μφάνιση που έμελλε να είναι και η τελευταία - ενώ είχε προγραμματίσει παγκόσμια περιοδεία που θα ξεκινούσε μέσα στον Απρίλιο.

Ο γεννημένος στο Μπρονξ, μουσικός παραγωγός, υπήρξε ο «νονός» της house μουσικής και θεωρείται ένας από τους ανθρώπους που επηρέασαν την πορεία της ηλεκτρονικής μουσικής και συνέβαλαν στη σημερινή της δημοφιλία.

Συμμετείχε σε πλήθος επιτυχημένων παραγωγών, συνεργάστηκε με τα μεγαλύτερα ονόματα του χώρου, ταυτίστηκε με το θρυλικό Warehouse club του Σικάγο και αναγνωρίστηκε για τη μουσική του πορεία, λαμβάνοντας ένα Grammy και γράφοντας το όνομά του στο Dance Music Hall of Fame, ενώ το Σικάγο - η πόλη που έζησε το μεγαλύτερο κομμάτι της ζωής του - τον τίμησε δίνοντας το 2004 σε έναν δρόμο το όνομά του.


της Βασιλική Δερβίση

 
 
 
Tags: Frankie Knuckles
 
 
back to International News
 
 
Home About clubber.gr Contact News Events Photos Videos