Music World Expo 2017: έκθεση για μουσικόφιλους, μουσικούς, DJs και επαγγελματίες του ήχου και του φωτισμού

 
02.04.2017

Η έκθεση για τους μουσικόφιλους, τους μουσικούς, τους DJs και τους επαγγελματίες του ήχου και του φωτισμού επιστρέφει για δεύτερη χρονιά στο Ζάππειο Μέγαρο από 19 έως 21 Μαΐου 2017.

Στα εκθεσιακά περίπτερα οι επισκέπτες θα βρουν προιόντα και υπηρεσίες για καταναλωτές και επαγγελματίες του ήχου και του φωτισμού, rental εταιρίες, σχολές μουσικής / μουσικοτεχνολογικής εκπαίδευσης, εταιρίες διοργάνωσης και υποστήριξης event κ.ά.

Παράλληλα με την έκθεση θα πραγματοποιηθούν συνέδρια-σεμινάρια (Music World Expo Conferences), demos συστημάτων, lives και άλλες ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις.

Στα Music World Expo Conferences υπεύθυνοι είναι οι δημοσιογράφοι Βασίλης Λαδονικόλας, Γιάννης Ριζόπουλος, Δημήτρης Σταματάκος και άλλοι δημοσιογράφοι τεχνολογίας και ειδικού τύπου, όπου θα γίνει η παρουσίαση και ανάλυση θεμάτων σε συνεδριακό περιβάλλον, με τη συμμετοχή ενός διευρυμένου κοινού που αναζητά έγκυρη και υπεύθυνη ενημέρωση από τους ειδικούς του κλάδου.

1η ενότητα: Ήχος, Χώρος, Σύστημα ακροάσεων 19/5/2017

2η ενότητα Visual - Lighting 19/5/2017

3η ενότητα: Μουσική Βιομηχανία – Τα νέα δεδομένα 20/5/2017

4η ενότητα 20/5/2017
1) «Ο ρόλος του dj στη σύγχρονη εποχή… από την μίξη στην παραγωγή..»
2) «Η Μουσική Τεχνολογία σήμερα: από τη σύνθεση και την εγγραφή έως την παραγωγή και το mastering – Τι μας προσφέρει το παρών, τι μας φέρνει το μέλλον;»


Για περισσότερες πληροφορίες ή για να δηλώσετε συμμετοχή στα συνέδρα επισκεφτείτε το website της Music World Expo >


1η Ενότητα - Παρασκευή 19 Μαΐου

«Ήχος, Χώρος, Σύστημα ακροάσεων»

Η εν λόγω ενότητα θα περιλαμβάνει τις εξής υποενότητες:

1. «Βασική ακουστική χώρων (διασκέδασης, εστίασης, ψυχαγωγίας κλπ) και κατάλληλο audio set-up»
Εδώ θα αναλύσουμε τα βασικά για την ακουστική χώρων και την ορθή επιλογή / εγκατάσταση / διαχείριση / λειτουργία ενός συστήματος.
Οι εισηγητές θα εστιάσουν αρκετά στις ανάγκες των επιχειρηματιών που ενδιαφέρονται για την ποιότητα του ήχου στο χώρο τους, θεωρώντας την ως προϋπόθεση για ένα αρμονικό περιβάλλον διασκέδασης και ψυχαγωγίας.

2 «Οι πρώτοι κουφοί 40άρηδες; Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας χτυπάει καμπανάκι για τη γενιά του iPod...»
Ανάλυση από ειδικούς για τις συνέπειες της ακρόασης σε υψηλές στάθμες με τη χρήση ακουστικών…

3. «Εισαγωγή με tips και συμβουλές στα βασικά των audio μετρήσεων».
Αυτό θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ίσως το πιο hardcore topic του συνεδρίου καθώς απευθύνεται στους επαγγελματίες και τους πιο μυημένους στο audio και τα μετρητικά συστήματα.

2η Ενότητα - Παρασκευή 19 Μαΐου

«Visual –Lighting»

Ζούμε αναμφίβολα στην εποχή της εικόνας που αποτελεί πλέον το κυρίαρχο στοιχείο και στον απαιτητικό κλάδο του entertainment αλλά και σε πολλούς άλλους τομείς. Διερευνούμε όλες τις νέες τάσεις μιας βιομηχανίας που τείνει να πάρει τα ηνία στον τομέα των επενδύσεων του κλάδου (entertainment, Live, touring) και αποτελεί το νέο must για μικρά και (κυρίως) για μεγάλα venues.

Το εν λόγω πάνελ θα κληθεί να αναλύσει πως επηρεάζεται αντίστοιχα και ο φωτισμός στο χώρο του entertainment, αλλά και ποιες είναι οι νέες τεράστιες δυνατότητες του κλάδου του φωτισμού στον τομέα του installation και του αρχιτεκτονικού φωτισμού σε συνάρτηση με τις νέες φωτεινές πηγές και τα εξελιγμένα LED χαμηλότερης κατανάλωσης…

3η Ενότητα - Σάββατο 20 Μαΐου

«Μουσική Βιομηχανία – Τα νέα δεδομένα»

Στην εν λόγω ενότητα θα γίνει αναφορά στις ραγδαίες εξελίξεις στα θέματα των πνευματικών δικαιωμάτων στη χώρα μας (και όχι μόνο), στην πολυπλοκότητα που συνοδεύει πλέον τον σύγχρονο τρόπο διάθεσης, προώθησης και αμοιβής του μουσικού έργου μέσα από διαδικτυακές μουσικές πλατφόρμες (όπως το YouTube, το Spotify, το soundcloud και πολλές άλλες), ενώ το πάνελ θα αναλύσει τις νέες τάσεις που αφορούν τους τομείς του Music Publicity και του Streaming, μεταξύ άλλων.

Φυσικά θα αναλυθούν και όλα τα νέα δεδομένα όσον αφορά τους παραδοσιακούς τρόπους διανομής του μουσικού έργου μέσω των συμβατικών φορμά που αναβιώνουν.

Το ευρείας σύνθεσης πάνελ που θα ασχοληθεί με τα παραπάνω θέματα θα στελεχωθεί από εκπροσώπους όλων των σταδίων της αλυσίδας της δημιουργίας, παραγωγής και διάθεσης του μουσικού έργου (καλλιτέχνες, μουσικοί, μουσικοί παραγωγοί, στελέχη δισκογραφικών εταιριών, στούντιο ηχογράφησης, νομικοί με εξειδίκευση στα πνευματικά δικαιώματα, στελέχη διαδικτυακών μέσω προώθησης της μουσικής σύνθεσης και δημιουργίας, αρμόδιοι εκ μέρους της Πολιτείας, εταιρείες Music Publicity κλπ).

4η Ενότητα - Σάββατο 20 Μαΐου

1) «Ο ρόλος του DJ στη σύγχρονη εποχή… από την μίξη στην παραγωγή..»
Η συνεδριακή ενότητα έχει ως σκοπό την ανάδειξη του επαγγέλματος των dj, τις νέες τάσεις που συνδέονται με την μουσική τεχνολογία και την μετάλλαξη του σε καλλιτέχνη μουσικό.

Το πάνελ θα φιλοξενήσει επώνυμους DJs που θα αναλύσουν την εμπειρία τους σε σχέση με την μετεξέλιξη του επαγγέλματος.

2) «Η Μουσική Τεχνολογία σήμερα: από τη σύνθεση και την εγγραφή έως την παραγωγή και το mastering – Τι μας προσφέρει το παρών, τι μας φέρνει το μέλλον?»

Στην εν λόγω ενότητα θα γίνει αναφορά σε όλες τις εξελίξεις που αφορούν τη Μουσική Τεχνολογία, τα DAW’s, την παραγωγή μουσικής, το mobile και on line recording κλπ

Το ευρείας σύνθεσης πάνελ θα στελεχωθεί από καταξιωμένους και έμπειρους μουσικούς – μουσικοτεχνολόγους, μηχανικούς ήχους, παραγωγούς κλπ


Για περισσότερες πληροφορίες ή για να δηλώσετε συμμετοχή στα συνέδρα επισκεφτείτε το website της Music World Expo >

Ελεύθερη είσοδος
Ωράριο λειτουργίας: 11:00 έως 20:00
Ζάππειο Μέγαρο: Λεωφόρος Βασιλίσσης Όλγας, Αθήνα

Με την υποστήριξη του Clubber.gr

 
 
 
Tags: Music World Expo
 
 
back to Local News
 
 
Home About clubber.gr Contact News Events Photos Videos