Ποιο είναι το πρώτο house κομμάτι που κυκλοφόρησε σε βινύλιο;

 
29.03.2014
Στο trailer του ντοκιμαντέρ The House That Chicago Built οι Frankie Knuckles, Marshall Jefferson, Theo Parrish, Louie Vega, Derrick May, Cajmere, Ron Carroll, Pete Tong, Nicky Romero, David Guetta, Osunlade και πολλοί άλλοι καλλιτέχνες που άσκησαν μεγάλη επιρροή στη house σκηνή ερωτώνται ποιο είναι το πρώτο house κομμάτι που κυκλοφόρησε σε βινύλιο.

Για όσους δεν μπορούν να περιμένουν την απάντηση από το ντοκιμαντέρ, είναι το On and On (1984) του Jesse Saunders.
 
Ο όρος house προήλθε από τον “νονό” της Frankie Knuckles, ο οποίος ήταν resident DJ του club Warehouse στο Σικάγο. H house μουσική τότε είχε αρκετά χαρακτηριστικά της disco μουσικής,  αλλά περισσότερους μίνιμαλ και ηλεκτρονικούς ήχους. 

Στο ντοκιμαντέρ Pump Up The Volume ο Frankie Knuckles ομολογεί πως πρώτη φορά άκουσε τον όρο house μουσική, όταν περνώντας με παρέα έξω από ένα μπαρ του Σικάγου, ένας φίλος του είδε την πινακίδα “we play house music” και αστειευόμενος του είπε πως house είναι η μουσική που παίζει ο Knuckles στο Warehouse.

Ο δημιουργός, βέβαια, της πινακίδας με τον όρο house εννοούσε την μουσική που είχαν οι περισσότεροι σπίτι τους, δηλαδή τη soul και τη disco μουσική και χωρίς να το ξέρει έδωσε την έμπνευση στον Frankie Knuckles να περιγράψει ένα από τα δημοφιλέστερα μουσικά είδη. 
 
 
 
 
Tags: Frankie Knuckles, Marshall Jefferson, Theo Parrish, Louie Vega, Derrick May, Cajmere, Ron Carroll, Pete Tong, Nicky Romero, David Guetta, Osunlade
 
 
back to Music News
 
 
Home About clubber.gr Contact News Events Photos Videos